Stop Stick - Hazai statisztika

SzervezetBRFK
HelyszínBudapest XIV-IX.
Időpont2010-07-23
Feltételezett okeltiltás alatti vezetés
Menekülés hosszakb. 20 km (városban!)
Menekülő jármű tipusaBMW
Menekülő sebessége100-150 km/h
Kerék találat0
Bevetés után megtett út
Fegyverhasználat történt?igen, nem volt hatásos
Elfogás történt?igen, később a IX. kerületben
Baleset történt?nem
Anyagi kárigen, mértéke nem ismert
Megállítási kísérletigen, többször is
Személyi sérülésigen, egy rendőrt halálra gázolt a menekülő a Keleti Pályaudvarnál
LeírásHalálra gázoltak egy rendőrt Budapesten

Több kerületen át üldöztek a rendőrök egy fekete BMW-t, a sofőr menekülés közben elütött egy zászlóst, aki belehalt sérüléseibe.

A fekete BMW-t a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. Az autó férfi sofőrjét és női utasát előállították.

A menekülő autós a Keleti pályaudvarnál ütötte el a rendőrt, aki belehalt a sérüléseibe. A távirati iroda tudósítója úgy tudja, a rendőr rálőtt a BMW-re. Szemtanúk szerint több lövés dördült.

Pintér Sándor belügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón beszámolt az esetről. Azt mondta: Radovics Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, "fejet hajtok előtte".
Forrásindex.hu
EgyébUtóbb kiderült, hogy a többszörösen büntetett előéletű ámokfutó nem rendelkezett jogosítvánnyal és az autó tulajdonviszonyai sem voltak rendben, valószínűleg ezért szegült ellen a férfi. Részlet az RTL Klub híradójából...

Sajtóinformációk szerint a férfi egy alkalommal, 2009. szeptember 5-én már egyszer részese volt egy autós üldözésnek az M5-ös autópályán, ahol szintén csak nehezen sikerült elfognia őt a hatóságoknak. részletek...

vissza